Предимно облачно време в неделния ден прогнозират синоптиците. Оранжев код за

...
Предимно облачно време в неделния ден прогнозират синоптиците. Оранжев код за
Коментари Харесай

Предимно облачно време в неделния ден

Предимно облачно време в неделния ден предвиждат синоптиците. Оранжев код за интензивни превалявания и мощен вятър е разгласен в три области на Южна България – Благоевградска, Кърджалийска и Смолянска. Валежите ще продължат и тук-там ще са краткотрайно интензивни и обилни по количество, а по-слаби ще са в по-голямата част на Горнотракийската равнина.

Оранжев код за интензивни превалявания и мощен вятър е разгласен в три области на Южна България – Благоевградска, Кърджалийска и Смолянска. Ще има обилни превалявания от дъжд, с количества 20-35 mm, в крайните южни региони от областите - 35-60 mm. През нощта и в утринните часове към момента ще духа мощен вятър от юг-югозапад с пориви 20-22 m/s, към и след обяд ще отслабва. В Благоевград оранжевият код е единствено за проливен дъжд. Жълт код за превалявания е разгласен за 8 области, най-вече в Западна България, а за мощен вятър в 15 области, в Централна и Източна България.

5 съвета по какъв начин гримът да издържи по-дълго, когато вали
Вятърът в страната ще остане югозападен, в Източна България и регионите, северно от планините ще е мощен и плевел. Ще е към момента относително топло, утринните температури ще са към и над 10°, в София - към 9°, а оптималните ще са от 9°-10° градуса в северозападните региони до 18°-19° в местата, чувствителни на южен вятър, в София - към 15°. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад и с него ще стартира да прониква леден въздух. По прекосяването на студения фронт ще има гръмотевици.

В понеделник преваляванията не престават като със захлаждането дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са сред 1 и 7 градуса, а оптималните сред 6 и 11, малко по-ниски в северозападните региони, за София минимална температура 1, оптималната 9 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР